Olberska släkten

    In English            Auf Deutsch

Det här kan vara startsidan för dig som söker information om släkten Olbers eller om personer nära befryndade med den släkten. De första två länkarna nedan leder till två översikter. Den ena visar släktens genealogiska historik med början i Tyskland och den andra, släkten när den kom till Sverige. Från dessa sidor går det att klicka sig vidare till efterföljande släktled men också till ansedlar för enskilda personer. Själv tillhör jag släkten efter Jacob Olbers (se nedan till höger).  
(OBS! Använder du vanligt telefonmodem kan första uppkopplingen ta ca. 30 sekunder).

Släktens tyska huvudgren         Släktens svenska huvudgren         Min släktgren

Om du söker efter en viss person kan du gå till hemsidans Sökmotor     Av tekniska skäl finns där separata sökfält för sökning inom Sverige resp. i "utlandet".

Jag, som lagt ut sidorna på internet är Göran Olbers (sonson sonson sonson) till Daniel Nicolaus från den första generationen Olbers födda i Sverige. Detta har skett i förhoppning om att få kontakt med andra som har intresse av släktens historia. Självklart har jag också en hel del information om släkten som inte finns med här, som jag kan delge. Du kan komma i kontakt med mig via länken till min hemsida nedan.

Dessa websidor kompletteras under hand under 2005. Det ligger mycket arbete bakom insamlandet av alla uppgifter som redovisas och jag ber dig respektera min önskan om att inte publicera uppgifter härifrån utan att ange källan eller att först ha inhämtat mitt godkännande.

Göran Olbers hemsida


Släkten härstammar från Hannover i Tyskland, där Christian Olbers var borgmästare i staden Zelle på 1500-talet. Till Sverige kom släkten under 1600-talet.
Nättidningen Rötter                                                                                 Antal besök på denna sida: